Millennium Jazz Orchestra januari met Jan van Duikeren op trompet!


De veelzijdige trompettist Jan van Duikeren (1975) behoort al jaren bij de absolute top van de Nederlandse muziekscene. Tijdens zijn studie won hij in 1996 de eerste editie van de Erasmus Jazzprijs; een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende jazzmusici. Ook was hij samen met Ack van Rooijen gastsolist bij het Metropole Orkest voor het t.v. programma Oud en Nieuw.

Jan speelde met talrijke vooraanstaande musici en artiesten als Bob Brookmeijer, Gerry Mulligan, Benny Golson, George Duke, Dave Stewart, Paul Young, the JB Horns, Clouseau, the Four Tops, Van Velzen, Boudewijn de Groot, Acda en de Munnink, Karin Bloemen, the Jayhorns en Gloria Gainor.
Als solist was hij onder andere te horen bij Blof, Mathilde Santing, het Metropole Orkest, James Carter, Soulvation en Trijntje Oosterhuis. Als vaste trompettist van Candy Dulfer tourde hij 6 jaar lang de hele wereld over en speelde op grote gelegenheden als het Montreux Jazz festival, Newport Jazz, North Sea Jazz, Jazz a Vienne, Blue Note Tokyo, etc.

Verder tourde hij tussen 2004-2006 samen met Benjamin Herman en Louk Boudesteijn met de band van Paul Weller. In die periode zijn ook 2 platen opgenomen: Studio 150 en As is now. Als solist is Jan momenteel te horen bij Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Gare du Nord, the Jazzinvaders, New Cool Collective bigband, Beef, de Bigband of the Concertgebouw, Rotterdam Jazz Orchestra en natuurlijk bij zijn eigen blazerssectie: The Special Request Horns. (www.specialrequesthorns.com). Daarnaast is Jan een veelgevraagd sessiemuzikant en schrijft en arrangeert hij voor de meest uiteenlopende bezettingen.

Jan speelt op een Selmer TT Concept trompet en bugel.

Het Millennium Jazz Orchestra onder leiding van componist, arrangeur en orkestleider Joan Reinders, speelt iedere eerste woensdag van de maand in Theater Bouwkunde een verrassende selectie standards en originals. De 16-koppige band bestaande uit professionele musici uit heel Nederland, wordt bij elk concert aangevuld met een nationale of internationale gastsolist. Een opsomming van enkele solisten waarmee het MJO heeft opgetreden in ons theater: Toots Thielemans, Jan Menu, Kenny Wheeler, Pete Christlieb, Ronnie Cuber, Claudio Roditi, Ack van Rooyen, Greetje Kauffeld, James Moody, Lee Konitz, Ernie Watts… ‘Joan Reinders, de leider van het Millennium Jazz Orchestra, is een ware grootmeester in het vinden van bij zijn band passende solisten. De mannen van Millennium op hun beurt nemen als kameleons de kleur aan van de gasten.’ Hans Invernizzi ‘Het MJO klinkt verfrissend, zonder afstand te nemen van de oude big band traditie.’ Jacob Haagsma
wo 8 jan 21:00 - 00:00 Muziek
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden