De Gemeenschap 13-14
Colombina

De Gemeenschap en tgECHO presenteren Colombina


Een stuk van Roy Peters (idee en regie), Lotte Dunselman, René Geerlings en Anna Schoen (spel) en Rob de Graaf (tekst).

Colombina is een wreed sprookje, een koninginnendrama.  Twee vrouwen zetten elkaar klem in een relatie van wederzijdse afhankelijkheid, waarin macht, seksualiteit en (zelf)controle geritualiseerd worden. Een man die over grote manipulatieve kracht beschikt dringt door in dit gesloten wereldje en maakt het kapot - niet omdat hij daar zelf belang bij heeft, maar omdat destructie voor hem kennelijk een vorm van plezier is. Hij speelt een cynisch spel, maar voor de twee vrouwen is het ernst: ze verliezen elkaar en hun wankele evenwicht. Colombina is een theaterproductie waarin toneel, mime, dans en beeldende kwaliteiten samenkomen.

In woord, beeld en beweging laat Colombina zien hoe mensen zich kunnen gedragen: hoe afhankelijkheid en hiërarchische verhoudingen de vrijheid aantasten, hoe onuitgesproken bedoelingen ons gedrag beheersen en hoe kwetsbaarheid uitnodigt tot vernietigingsdrift. De getoonde wereld is kunstmatig, maar de krachten die daar werken zijn reëel en zeer herkenbaar.

Makers
Roy Peters heeft vaker voorstellingen gemaakt met tekst van Rob de Graaf – diens humor en wrede poëzie past goed bij het radicale, vormbewuste theater dat De Gemeenschap maakt. Voor tgECHO van Lotte Dunselman en Anna Schoen zal Colombina een nieuwe stap zijn in hun reeks persoonlijk getinte en speciaal voor hen geschreven stukken. René Geerlings ontving in 2012 voor het mede door hem gemaakte stuk ‘Aap en Beer’ een Gouden Krekel.
Roy Peters, René Geerlings en Lotte Dunselman zijn allen eerder genomineerd geweest voor de VSCD Mimeprijs.


 www.degemeenschap.nu
za 23 nov 20:30 - 00:00 Theater
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden