Artvark & John Buijsman
Het Polderbeest

Een wel heel bijzondere samenwerking leidt tot een voorstelling die u niet mag missen. Artvark, John Buijsman en Peer Wittenbols bundelen hun unieke kwaliteiten in deze muziektheaterproductie. Een avond waarop de Mississippi-delta en de Westerschelde-delta ook muzikale overeenkomsten blijken te hebben. Een verhaal verteld middels sagen en legenden die welig tieren op de koude grond. Huiveringwekkende hartroerende verhalen vol broeierigheid en melancholie die rauwblauwe blues ademen. New Orleans in de polder.

Artvark: vier saxofonisten behorend tot de beste van Nederland. Spelend over de hele wereld, van Praag tot Egypte en van Thailand tot Ierland. Geen saaie stoeltjes of lessenaars, geen rigide jazzpuristen, maar altijd meanderend van jazz naar blues en alles wat daar tussen of ver van ligt.
John Buijsman: Veelzijdig en veelgevraagd acteur op zowel televisie als in het theater, dat weet u. Maar ook jazz- en bluesman tot op het bot. Hij ontving in 2000 de Albert van Dalsumprijs voor de voorstelling ‘Angel Eyes’ over Chet Baker en tourde al eerder met de voorstelling ‘Het Alziend Oor’ over de blinde saxofonist Roland Kirk met teksten van Jules Deelder.
Peer Wittenbols: Schrijver van een aantal van de indringendste toneelstukken van de afgelopen jaren. Jarenlang huisschrijver van Toneelgroep Oostpool en nu o.a. werkzaam voor Het Zuidelijk Toneel.

“...Artvark combineert verbluffend precies spel met groove, durf en sterke solo’s, weldoordachte pakkende stukken met passie gespeeld, helemaal van nu...” de Volkskrant
“...de blazers van Artvark leveren warme kaleidoscopische patronen en verzinnen daar opwindende verhalen bij....” Parool

Website: www.artvarksq.com
za 4 jan 20:30 - 00:00 Muziek
Wil je een actiecode invoeren? Klik hier
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden